Λογότυπο της αλοη.grΛογότυπο της αλοη.gr

Σταθεροποιημένο Ζελέ Αλόης Βέρα
της Forever Living Products

Σταθεροποίηση της Αλόης

Η σταθεροποίηση είναι μια ήπια διαδικασία με απλά μέσα στην οποία υπόκειται το νωπό ακατέργαστο ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου, του φυτού Aloe barbadensis Miller και από την οποία προκύπτει το σταθεροποιημένο ζελέ Αλόης Βέρα.

Νωπό Εσωτερικό Ζελέ από Φύλλο Φυτού Aloe barbadensis Miller

Η ποιότητα της διαδικασίας σταθεροποίησης είναι αυτή που καθορίζει ουσιαστικά την ποιότητα του τελικού προϊόντος και τα οφέλη που αποκομίζουμε, χρησιμοποιώντας τα διάφορα προϊόντα από ζελέ - τζελ Αλόης Βέρα.

Aloe barbadensis Miller - Αλόη Βέρα

Το γένος των φυτών Αλόη έχει πάρα πολλές ποικιλίες. Η Aloe barbadensis Miller - Αλόη Βέρα  είναι η πιο διαδεδομένη, αυτή που παρέχει τα μεγαλύτερα οφέλη για τον άνθρωπο και η μόνη ποικιλία που καλλιεργεί και χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για τα προϊόντα της η Forever Living Products.

Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε Αλόη Βέρα για τις χίλιες δυο χρήσεις της στην καθημερινή μας ζωή, είναι καλό να διατηρείτε φυτά Aloe Barbadensis Miller για να έχετε φρέσκο ζελέ Αλόης, όποτε το επιθυμήσετε ή το χρειαστείτε.

Νωπό Εσωτερικό Ζελέ από Φύλλο Φυτού Aloe barbadensis Miller

Απλά κόψτε ένα εξωτερικό φύλλο κοντά στην ρίζα του φυτού, βγάλτε το ζελέ από μέσα και καταναλώστε το όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται, γιατί από την στιγμή που το ζελέ Αλόης Βέρα έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα, η οξείδωση αρχίζει να καταστρέφει σιγά - σιγά τα πολύτιμα συστατικά του. Αν περισσέψει ζελέ μπορείτε να το διατηρήσετε 3 - 4 ημέρες το πολύ στο ψυγείο.

Εάν όμως κατοικείτε σε περιοχή με κλίμα το οποίο δεν ευνοεί την ανάπτυξη φυτών Αλόης ή δεν μπορείτε να έχετε δικά σας φυτά, τότε τα προϊόντα Αλόης τα οποία χρησιμοποιείτε πρέπει οπωσδήποτε να είναι παρασκευασμένα από σταθεροποιημένη Αλόη Βέρα. Αν δεν είναι, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι άχρηστα.


Τι είναι η Σταθεροποίηση;

Το εσωτερικό ζελέ του φύλλου, του φυτού Αλόη Βέρα στην φυσική του κατάσταση λόγω του εξωτερικού σκληρού και σαρκώδους φλοιού του φύλλου δεν έχει απώλεια υγρασίας και προφυλάσσεται από την επαφή με την ατμόσφαιρα και την διαβρωτική επίδραση του οξυγόνου.

Μόλις όμως κόψουμε από το φυτό ένα φύλλο και βγάλουμε από μέσα του το εσωτερικό ζελέ, αρχίζει η διαδικασία της οξείδωσης η οποία σταδιακά καταστρέφει τα πολύτιμα για τον οργανισμό μας θρεπτικά και άλλα συστατικά, με αποτέλεσμα όσο περισσότερο χρόνο μείνει εκτεθειμένο το ζελέ στον αέρα, τόσο περισσότερο να χάνει την δραστικότητά του.

Για να αποτραπεί αυτή η γρήγορη αδρανοποίηση του τζελ και να μπορεί αυτό να συντηρηθεί, ώστε να μετατραπεί σε προϊόντα, να διανεμηθεί και να καταναλωθεί, η Forever Living Poducts επένδυσε από το 1978 σε επιστημονικές έρευνες για να βρει την καλύτερη λύση.

Επιστημονικές ΄Ερευνες της Forever Living Products για την Σταθεροποίηση

Τα αποτελέσματα των ερευνών κατέληξαν στην σταθεροποίηση, η οποία είναι μια διαδικασία που αποτρέπει την οξείδωση και καταστροφή των δραστικών ουσιών και διατηρεί το ζελέ σε μια κατάσταση πολύ κοντά στην αυθεντική του μορφή, χωρίς να χάνεται η φυσική του δύναμη και αποτελεσματικότητα.

Η σταθεροποίηση "αρχίζει" στην ουσία μαζί με την συγκομιδή, γίνεται αμέσως µετά από αυτήν, διατηρεί τα συστατικά του ζελέ αναλλοίωτα και ενεργά για ένα μεγάλο διάστημα, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει στην διάθεσή του προϊόντα από Αλόη Βέρα οποιαδήποτε στιγμή, σίγουρος για την άριστη ποιότητα και δραστικότητά τους και όσο πιο κοντά στην φυσική τους κατάσταση γίνεται.

Πατενταρισμένη Διαδικασία της Forever Living Poducts

Η Forever Living Poducts κατέχει αποκλειστικά την πατενταρισμένη διαδικασία σταθεροποίησης Αλόης Βέρα (θα πούμε περισσότερα πιο κάτω), η οποία γίνεται στα εργοστάσια επεξεργασίας της που βρίσκονται πολύ κοντά στις φυτείες, ώστε πολύ σύντομα να σταθεροποιηθεί το φρέσκο ζελέ.

Έτσι, όταν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν της Forever είμαστε σίγουροι ότι το 100% σταθεροποιημένο ζελέ διατηρεί την φρεσκάδα του, σαν να έχουμε μόλις κόψει ένα φύλλο από το φυτό και βγάλαμε το νωπό ζελέ από μέσα!


Forever Living Products | Καθετοποιημένη Παραγωγή

Η Forever Living Products φροντίζει να διαθέτει την καλύτερη Αλόη Βέρα στον πλανήτη, γιατί αυτή είναι αποκλειστικά η πρώτη ύλη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της. Για αυτό τον λόγο σαν επιχείρηση είναι καθετοποιημένη και ελέγχει όλη την διαδικασία της λειτουργίας της από την καλλιέργεια των φυτών, την παραγωγή και σταθεροποίηση του ζελέ έως την συσκευασία και διανομή των προϊόντων της, εξασφαλίζοντας έτσι την τελική ποιότητά τους.

Ιδιόκτητα Φορτηγά Διανομής Προϊόντων της Forever Living Products

Φυτείες

Έχει ιδιόκτητες φυτείες στην κοιλάδα του Rio Grande στο νότιο Τέξας, σε περιοχές στο βόρειο Μεξικό, αλλά και στην Δομινικανή Δημοκρατία (όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη φυτεία στον κόσμο, εμβαδού 6.000 εκταρίων), οι οποίες αποδίδουν το 80% της παγκόσμιας παραγωγής Αλόης Βέρα.

Φυτείες Φυτών Aloe barbadensis Miller της Forever Living Products

Παραγωγή και Συγκομιδή

Η Forever Living Products απασχολεί εντόπιους αγρότες, στους οποίους παρέχει σταθερή εργασία, σταθερό μισθό και άριστες συνθήκες εργασίας και οι οποίοι είναι από τους καλύτερα αμοιβόμενους και πιό ευχαριστημένους εργάτες γης της χώρας τους.

Καλλιέργεια Φυτών Aloe barbadensis Miller με τα Χέρια
Καλλιέργεια Φυτών Aloe barbadensis Miller

Οι αγρότες αυτοί που καλλιεργούν τα φυτά και συλλέγουν τα φύλλα με τα χέρια, τρέφουν αισθήματα αγάπης, φροντίδας και σεβασμού για την Αλόη που τους εξασφαλίζει μια καλή ζωή.

Συγκομιδή των Φύλλων Φυτών Aloe barbadensis Miller
Συγκομιδή των Φύλλων Φυτών Aloe barbadensis Miller

Οικολογική Προσέγγιση - Όχι Χημικά Λιπάσματα και Φυτοφάρμακα

Στις φυτείες της η Forever δεν χρησιμοποιεί χημικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα γιατί σέβεται έμπρακτα το περιβάλλον, χωρίς όμως και να συμβιβάζεται εις βάρος της υγείας και ποιότητας των φυτών. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί πρόβατα, κατσίκια και αγελάδες ελευθέρας βοσκής για παροχή 100% φυσικού λιπάσματος και για καθαρισμό των φυτών από τα παράσιτα.

Φυσικός Έλεγχος Ζιζανίων και Παροχή Φυσικού Λιπάσματος από Πρόβατα και Κατσίκια σε Φυτείες Αλόης Βέρα της Forever Living Products
Παροχή Φυσικού Λιπάσματος από Αγελάδες σε Φυτείες Αλόης Βέρα της Forever Living Products

Επίσης χρησιμοποιεί και άλλες φυσικές μεθόδους, όπως η επιστροφή και απόρριψη των εξωτερικών φλοιών των φύλλων στα χωράφια για φυσική ανακύκλωση, η οποία ανανεώνει το έδαφος και επιστρέφει σ' αυτό θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για τα νεαρά φυτά. Έτσι αυτά μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον, με πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος και αποδίδουν εξαιρετικές σοδειές.


Επεξεργασία - Διαδικασία Εξαγωγής του Ζελέ

Η διαδικασία της σταθεροποίησης έχει ένα "αρνητικό κενό" το οποίο πρέπει να καλυφτεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό το "κενό" είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την συγκομιδή των φύλλων, την μεταφορά τους στο εργοστάσιο επεξεργασίας έως και την εξαγωγή του ζελέ, παρ' όλο που η Αλόη έχει μια προστατευτική ιδιότητα για να μην χάνουν την υγρασία τους τα κομμένα φύλλα της.

Εργοστάσια Επεξεργασίας Κοντά στις Φυτείες

Η Forever εγκαθιστά τα εργοστάσια επεξεργασίας στις άκρες των φυτειών της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει πάρα πολύ γρήγορα αυτό το "κενό" του χρόνου και η επεξεργασία να γίνεται το συντομότερο.


Πλύσιμο των Φύλλων

Πρώτο Πλύσιμο Φύλλων Φυτών Aloe barbadensis Miller

Τα φύλλα μόλις φθάσουν στα εργοστάσια επεξεργασίας, ξεπλένονται πολλές φορές με καθαρό νερό. Στην συνέχεια πλένονται με υψηλή πίεση έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι τελευταίοι ρύποι και τα άλλα μικρό-υπολείμματα.

Κυρίως Πλύσιμο Φύλλων Φυτών Aloe barbadensis Miller

Μετά, αφού κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά ελεγχθεί οπτικώς αν πληρεί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας της Forever ή/και για τυχόν ελαττώματα, κόβεται το πάνω και το κάτω μέρος του και πηγαίνει για το τελικό πλύσιμο, που θα το ετοιμάσει για την εξαγωγή του ζελέ.


Εξαγωγή του Εσωτερικού Ζελέ

Αρκετές εταιρείες που παρασκευάζουν προϊόντα από Αλόη, χρησιμοποιούν ολόκληρο το φύλλο μαζί με τον φλοιό είτε για συγκεκριμένο ειδικό λόγο ή για εμπορικούς σκοπούς χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι ο φλοιός του φύλλου δεν έχει ουσιαστικό όφελος για την υγεία. Αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος, το ζελέ Αλόης πρέπει να είναι αγνό και όχι αναμεμιγμένο με την Αλόη Λάτεξ και τον σκληρό φλοιό.

Εξαγωγή του Ζελέ από τα Φύλλα Φυτών Aloe barbadensis Miller

Στην Forever έμπειροι εργάτες διαχωρίζουν το ζελέ από τους φλοιούς των φύλλων, τους οποίους προωθούν στα χωράφια των φυτειών για ανακύκλωση.

Αγνός Ζελέ Αλόης Βέρα

Στην συνέχεια το ζελέ που έχει εξαχθεί από τα φύλλα φιλτράρεται για να απομακρυνθούν και τα τελευταία ανεπιθύμητα υπολείμματα του φλοιού και για να μείνει μόνο το αγνό ζελέ Αλόης Βέρα και μετά συλλέγεται σε ατσάλινα δοχεία.

Ατσάλινα Δοχεία Συλλογής Αγνού Ζελέ Αλόης Βέρα

Μοναδική Πατενταρισμένη Διαδικασία Σταθεροποίησης Ζελέ Αλόης Bέρα της Forever Living Products

Αμέσως μετά το αγνό ζελέ υποβάλλεται στην κυρίως διαδικασία σταθεροποίησης, μία συγκεκριμένη επιστημονική διαδικασία η οποία το προστατεύει από την οξείδωση, και παρατείνει την διάρκεια της "ζωής" του και την φυσική του δραστικότητα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το τελικό προϊόν περιέχει ενεργά ανά πάσα στιγμή, σχεδόν όλα τα συστατικά του φυσικού ακατέργαστου ζελέ του φυτού.


Μέθοδος

Η Forever Living Products διαθέτει μία μοναδική στον κόσμο κατοχυρωμένη διαδικασία σταθεροποίησης του ζελέ Αλόης, με αριθμό δημοσίευσης της ευρεσιτεχνίας US 7033620 B2  η οποία ανανεώνεται από το 1978. Αυτή η διαδικασία ακολουθεί μια ειδική μέθοδο με την οποία το ζελέ Αλόης δεν χρειάζεται να υποστεί σε επεξεργασία με υψηλές θερμοκρασίες, και αποτελείται από τρία βήματα:

 • Βήμα 1. Ταχέως θέρμανση του ζελέ Αλόης Βέρα σε θερμοκρασία από περίπου 35° C έως περίπου 80° C.
 • Βήμα 2. Προσθήκη στο θερμαινόμενο ζελέ σταθεροποιητικών αντιοξειδωτικών.
 • Βήμα 3. Ταχεία ψύξη του θερμανθέντος ζελέ Αλόης Βέρα σε θερμοκρασία από περίπου 20° C έως περίπου 30° C.

Η διαδικασία ονομάζεται επίσης ψυχρή επεξεργασία, ή ψυχρή διαδικασία, ή ημί-παστερίωση, γιατί η θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά την διάρκειά της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της παστερίωσης, και έτσι διασφαλίζεται σ' ένα μεγάλο ποσοστό η ύπαρξη και η δραστικότητα όλων των πολύτιμων συστατικών του ζελέ, δηλαδή των βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων, ενζύµων κ.α. ουσιών που υπάρχουν στην οργανική σύνθεση της Αλόης Βέρα.

Στο παρακάτω διάγραμμα δείτε την σύγκριση των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε ένα φύλλο του φυτού Αλόη Βέρα, με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στην σταθεροποιημένη Αλόη Βέρα της Forever Living Products.

Συγκριτικός Διάγραμμα Θρεπτικών Συστατικών Σταθεροποιημένης και Νωπής Αλόης Βέρα

Σταθεροποιητές

Οι σταθεροποιητές είναι φυσικά συστατικά που προέρχονται από φρούτα και καρπούς, προστίθενται σε μικρό ποσοστό στο ζελέ και είναι σημαντικοί για την διαδικασία. Η Forever Living Products παράγει η ίδια με ήπιες διαδικασίες και φυσικά μέσα, από βότανα και άλλους καρπούς της φύσης, τους παρακάτω έξι φυσικούς σταθεροποιητές που χρησιμοποιεί:

 1. Κιτρικό οξύ . Παράγεται από διαλύματα σακχάρων από εσπεριδοειδή, όπως λεμόνια, πορτοκάλια και λάιμ.
 2. Σορβικό Άλας Καλίου . Σε φυσική μορφή βρίσκεται μόνο στα φρέσκα μούρα του όρους Ash από όπου και τα προμηθεύεται η Forever.
 3. Βενζοϊκό Νάτριο . Παράγεται από φρούτα του δάσους όπως βατόμουρα και άλλα άγρια μούρα.
 4. Τοκοφερόλη ή Βιταμίνη Ε . Παράγεται από έλαιο φύτρων σιταριού, έλαιο ρυζιού και άλλα φυτικά έλαια.
 5. Ξανθανικό Κόμμι (ξανθένιο) . Προέρχεται από φυτά όπως τα φαιοφύκη.
 6. Ασκορβικό οξύ . Γνωστό και ως η πολύ σημαντική για τον οργανισμό βιταμίνη C.

Ακόμη χρησιμοποιεί:

 • Σορβιτόλη , φυσική γλυκαντική ουσία από καλαμπόκι.
 • Φρουκτόζη , ζάχαρη από φρούτα.
 • Παπίνη, φυσική γλυκαντική ουσία από παπάγια.

Συγκριτικός Πίνακας Θρεπτικών Ουσιών Μεταξύ Αγνής Αλόης Βέρα και Σταθεροποιημένης Αλόης Βέρα της Forever Living Products

Στο παρακάτω πίνακα θα ανακαλύψετε με έκπληξη ότι η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι σχεδόν πανομοιότυπη και σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερη στην σταθεροποιημένη Αλόη, λόγω της συνεργίας των φυτικών συστατικών που προστίθενται σ' αυτήν.

Θρεπτικά ΣτοιχείαΑγνή Αλόη από το ΦυτόΣταθεροποιημένη Αλόη
της Forever Living
*Ασβέστιο:458 ppm484 ppm
Φώσφορος:20,1 ppm30,4 ppm
Σίδηρος:1,18 ppm1,84 ppm
Κάλιο:797 ppm594 ppm
Χαλκός:0,11 ppm0,32 ppm
Μαγνήσιο:60,8 ppm92,0 ppm
Μαγγάνιο:1,04 ppm3,49 ppm
Νάτριο:84,4 ppm176 ppm
Αμινοξέα:320 ppm240 ppm
Ασπαρτικό Οξύ:43,0 ppm27,0 ppm
Γλουταμικό Οξύ:52,0 ppm35,0 ppm
Αλανίνη:28,0 ppm22,0 ppm
**Ισολευκίνη:14,0 ppm14,0 ppm
**Φαινυλαλανίνη:14,0 ppm14,0 ppm
**Θρεονίνη:31,0 ppm30,0 ppm
Προλίνη:14,0 ppm17,0 ppm
**Βαλίνη:14,0 ppm14,0 ppm
**Λευκίνη:20,0 ppm34,0 ppm
Ιστιδίνη:18,0 ppm14,0 ppm
Σερίνη:45,0 ppm20,0 ppm
Γλυκίνη:28,0 ppm14,0 ppm
**Μεθειονίνη:14,0 ppm14,0 ppm
**Λυσίνη:37,0 ppm41,0 ppm
Αργινίνη:14,0 ppm14,0 ppm
Τυροσίνη:14,0 ppm14,0 ppm
Τρυπτοφάνη:30,0 ppm30,0 ppm
Πρωτεΐνη:0,1 ppm0,1 ppm
*Παρασκευάζεται σύμφωνα με τον Αμερικάνικο αριθμό ευρεσιτεχνίας 4178372 και 4446131.
**Αμινοξέα απαραίτητα για τον οργανισμό.
ppm Σημαίνει "μέρος ανά εκατομμύριο" και πρόκειται για μονάδα μέτρησης περιεκτικότητας διαφόρων συστατικών σε αέρα, νερό, η χώμα.

Τελικές Δοκιμές του Σταθεροποιημένου Ζελέ Αλόης Βέρα

Εργαστηριακές Δοκιμές και Αναλύσεις Σταθεροποιημένου Ζελέ Αλόης Βέρα

Μετά την σταθεροποίηση το ζελέ υποβάλλεται σε εργαστηριακές δοκιμές και αναλύσεις για να διασφαλιστεί η πυκνότητα και αγνότητά του και είναι έτοιμο για να περάσει στο στάδιο της παραγωγής.


Τύποι Προϊόντων

Από το σταθεροποιημένο ζελέ παράγεται κυρίως χυμός σε διάφορους τύπους και γεύσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσθήκη στον χυμό Αλόης και άλλων ουσιών ωφέλιμων για τον οργανισμό μας ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά του.

Εμφιάλωση Χυμού Αλόης Βέρα

Επίσης παράγονται και διάφορες κρέμες και αλοιφές δέρματος, χρήσιμες για πρώτες βοήθειες σε μικρά τραύματα - εγκαύματα και για ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών καταστάσεων, όπως επίσης και αντιγηραντικά καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Τα πλεονεκτήματα των προϊόντων από σταθεροποιημένη Αλόη Βέρα της Forever Living Products είναι διαθέσιμα και για την καθαριότητα του σπιτιού μας, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες για φροντίδα όλων των μελών της οικογένειάς μας!


Ακολουθήστε μας