Λογότυπο της αλοη.grΛογότυπο της αλοη.gr

Πώς να Διακρίνετε Αγνά Προϊόντα Αλόης Βέρα

Aloe Vera Gel -Αγνός Χυμός Αλόης Βέρα της Forever Living Products

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από την ποιότητα των προϊόντων αλόης βέρα και πόσο αποτελεσματικά είναι αυτά.

Επίσημα δεν υπάρχουν νόμοι που να διέπουν την ποιότητα της αλόης στα προϊόντα αλόης βέρα, εκτός από τη υποχρεωτική αναγραφή της αλόης στη λίστα συστατικών στις ετικέτες. Και έτσι είναι δύσκολο να διακρίνουμε τα αγνά προϊόντα αλόης βέρα από τα άλλα.

Με τον ίδιο τρόπο, ο όρος «βιολογικό» δεν διέπεται από νόμους. Πολύ συχνά η λέξη «βιολογικό» χρησιμοποιείται για να περιγράψει προϊόντα που στην πραγματικότητα είναι πολύ λίγο, ή σχεδόν «βιολογικά».

Γιατί ορισμένα προϊόντα αλόης βέρα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά;

Συνήθως υπάρχουν 5 λόγοι για αυτό:

 1. Η αλόη είναι διαλυτή στο νερό και υπάρχουν τρόποι να αραιωθεί και με άλλα υγρά. Υπάρχουν πολλές εταιρείες οι οποίες οι οποίες το κάνουν αυτό, αλλά αναφέρουν το ποσοστό αλόης που περιέχουν τα προϊόντα τους.

  Και άλλες που το κάνουν και δεν το αναφέρουν . Μπορεί κάλλιστα ένα προϊόν να έχει 10% -15% αλόη και το υπόλοιπο νερό και γλυκαντικές ουσίες --γιατί ο αγνός χυμός είναι πικρός και το εκμεταλλεύονται αυτό-- και να λέγεται χυμός αλόης. Ενώ στην πραγματικότητα είναι διάλυμα νερού με λίγη αλόη.

  Ωστόσο δεν είναι όλα τα προϊόντα αλόης βέρα που έχουν αραιωθεί τόσο εύκολο να τα διακρίνουμε. Συχνά απαιτούνται εξελιγμένες εργαστηριακές δοκιμές για να είμαστε σίγουροι, κάτι στο οποίο προφανώς εμείς οι καταναλωτές δεν έχουμε πρόσβαση.

 2. Χρησιμοποιείται υψηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό "σκοτώνει" τα βιοενεργά συστατικά της αλόης, με αποτέλεσμα αυτή να χάσει την αποτελεσματικότητά της.

 3. Τα φυτά της αλόης δεν έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά και μπορεί να υπάρχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων και μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους.

 4. Μεγάλη χρονική περίοδος μεταξύ της συγκομιδής και της μεταποίησης. Τα φύλλα της αλόης μπορούν να αρχίσουν να αποσυντίθενται, και μερικές φορές τα χημικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της αποσύνθεσης υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα.

 5. Συγκομιδή αλόης από ανώριμα φυτά. Τα φυτά της αλόης πρέπει να έχουν ηλικία τουλάχιστον τρία έως τέσσερα χρόνια για να είναι ώριμα και να έχουν την υψηλότερη αφθονία θρεπτικών ουσιών.

  Τα νεαρότερα - ανώριμα φυτά δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Η συγκομιδή από νεαρότερα - ανώριμα φυτά βλάπτει την ανάπτυξη αυτών των ίδιων των φυτών.

Διαβάστε περισσότερα για την καλλιέργεια, την διαδικασία συγκομιδής και την επεξεργασία σταθεροποίησης της αλόης βέρα στην Σταθεροποιημένο Ζελέ Αλόης Βέρα της Forever Living Products.

Πιστοποίηση από το IASC, Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης

Λογότυπο του IASC, Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης

Προϊόντα αλόης βέρα που έχουν πιστοποιηθεί από το IASC, Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης, περιέχουν εγγυημένα, αγνή αλόη βέρα.

Το IASC ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει αναπτύξει μια υψηλών προδιαγραφών διαδικασία, για την πιστοποίηση προϊόντων αλόης βέρα.

Όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα αλόης βέρα και οι παραγωγοί που καλλιεργούν αλόη βέρα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθούν από την IASC.

Γίνονται δοκιμές και έλεγχοι, σχετικά με τα φυτά αλόης που χρησιμοποιούνται, με την σύνθεση του τελικού προϊόντος και με τα συστατικά που αναφέρονται για να βεβαιωθεί ότι συμφωνούν με αυτά που ο παραγωγός ή η εταιρεία αναφέρει. Αν όλα συμφωνούν και με τις προδιαγραφές του IASC αποκτούν την σφραγίδα πιστοποίησης του IASC.

Σφραγίδα Πιστοποίησης του IASC

Υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα αλόης βέρα που έχουν λάβει την σφραγίδα Πιστοποίησης IASC, όπως προϊόντα φροντίδας του δέρματος, σαπούνια, λοσιόν, ζελέ, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, καθώς και φυτά αλόης βέρα, χυμοί αλόης βέρα και πολλά άλλα.

Τα μέλη της IASC πρέπει να έχουν:

 • Ετήσια επαναπιστοποίηση των πρώτων υλών τους
 • Ετήσια νέα πιστοποίηση των τελικών προϊόντων τους. (Αναλυτική δοκιμή σε ανεξάρτητα εργαστήρια).
 • Επιθεώρηση και επαναπιστοποίηση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας κάθε 3 χρόνια.

Κάθε προϊόν αλόης βέρα που έχει λάβει την σφραγίδα IASC, εγγυημένα είναι παρασκευασμένο από την υψηλότερη ποιότητα αγνής αλόης βέρα που πληρεί τις προδιαγραφές IASC, η επισήμανση του προϊόντος αυτού είναι σωστή και το περιεχόμενο αλόης βέρα που αναφέρεται είναι αληθές.

Η Forever Living Products έχει την τιμή ο δικός της αγνός χυμός αλόης βέρα - Aloe Vera Gel να είναι το πρώτο προϊόν που έχει λάβει σφραγίδα Πιστοποίησης από το IASC! Και σήμερα ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων της Forever συμπληρώνει τον κατάλογο των εγκεκριμένων προϊόντων της.

Ακολουθήστε μας